W sobotę 1 października 2011 o godz. 16.00 w Domu Pracy Twórczej w Powsinie organizujemy pierwsze spotkanie (i mamy nadzieję nie ostatnie) Wilanowskiego Klubu Eko.
Naszym celem jest promowanie zdrowego i ekologicznego stylu życia, informowanie o zagrożeniach dla nas i dla Ziemi oraz szukanie rozwiązań co można zrobić na naszym małym "podwórku".


Sobotnie spotkanie odbędzie pod hasłem JESIENNA WYMIANA PRZETWORÓW.



Tego dnia zapraszamy mieszkańców Wilanowa i ich przyjaciół oraz wszystkich zainteresowanych naszą ideą do przyniesienia wykonanych przez siebie domowych przetworów: dżemów, marynat, kwaszonek lub ciast czy chleba i wzajemną wymianę.

Podczas imprezy mamy również w planie wymianę doświadczeń i przepisów, składanie propozycji na nazwę klubu i propozycji działań oraz wiele zdrowych i ekologicznych uśmiechów.

Dla najmłodszych ekologów proponujemy zajęcia edukacyjne a dla starszych również ciekawy film o tematyce Eko.


Nasze propozycje następnych spotkań i działań:
Stworzenie platformy wymiany informacji o ciekawych wydarzeniach, filmach, książkach itp. promujących zdrowy styl życia.
Żywność ekologiczna - czy warta jest swojej ceny?
Domowe/ niedrogie sposoby na sprzątanie i prace wszelakie.

Co można jeszcze wykonać z niepotrzebnych z pozoru rzeczy? 
Wiosenna wymiana sadzonek i nasion.
Festiwal Balkonowych Hodowli


Regulamin wymiany:
1. Wszystkie przetwory/wyroby powinny być wykonane z najwyższą starannością oraz z najlepszych produktów.
2. Wszystkie przetwory/wyroby muszą być świeże.
3. Wszystkie przetwory/wyroby muszą zawierać informację o dokładnym składzie.
4. Wszystkie przetwory/wyroby muszą być podpisane (imię i nazwisko, nr telefonu)

adres spotkania:
Dom Pracy Twórczej
ul. Ptysiowa 3
dojazd autobusem 519
przystanek Przekorna (na żądanie)


Kategoria: Informacje prasowe | Źródło:  Redakcja Kulturalnie.waw.pl | Cena:  darmowa
Kolportaż:  internet




comments powered by Disqus
Tagi dla tej recenzji:
Jesienna Przetworów wymiana



redakcja / kontakt | reklama | linki | regulamin i polityka prywatności| korzystając z serwisu akceptujesz pliki cookies
--