Premiera kaw z nalewaka – NITRO COLD BREW w COSTA COFFEE


Latem w kawiarniach COSTA COFFEE pojawiły się nowe propozycja dla smakoszy. Pierwsza propozycja to COLD BREW, czyli czarna, esencjonalna kawa macerowana na zimno, która w krótkim czasie zyskała ogromne rzesze fanów. W lipcu COSTA COFFEE poszła o krok dalej i wprowadziła do menu kawę NITRO COLD BREW! Jest to kawa macerowana przez prawie dobę, która po filtracji jest nasycana azotem i serwowana z profesjonalnego tapa. Zdaniem niektórych jej smak przypomina znanego irlandzkiego stouta. Kawy można spróbować tylko w trzech kawiarniach w całej Polsce, a dwie z nich znajdują się w Warszawie.

 


 

NITRO COLD BREW to zupełnie nowy sposób podawania COLD BREW. Kawa, po 20 godzinnym macerowaniu, uwalniana jest przez zawór ciśnieniowy, który nasyca płyn czystym azotem. W efekcie otrzymujemy delikatnie musującą kremową kawę z pianką. Dzięki tej technice uzyskujemy mocno orzeźwiający, innowacyjny i aksamitny w smaku napój. Kawa ta jest słodsza i bardziej kremowa niż typowe espresso, pomimo tego, dzięki zastosowaniu azotu, staje się ona lżejsza i delikatniejsza niż czarna kawa z ekspresu. Dodatkowo ten sposób nalewania kawy dostarcza konsumentom ciekawych wrażeń wizualnych, które warto zobaczyć na własne oczy. Całość, zarówno w kwestii smaku jak i wyglądu, przypomina dobrze znane irlandzkie piwa, charakteryzujące się gęstą, kremową pianą.

 


 

Kawy NITRO COLD BREW można spróbować w trzech kawiarniach COSTA COFFEE w Polsce, w tym dwóch warszawskich. Po porcję orzeźwieniea zapraszamy do lokali na Krakowskim Przedmieściu oraz w Centrum Handlowym Promenada.



COLD BREW to alternatywny sposób przygotowywania kawy, który pozwala prawdziwym koneserom odkryć nowe smaki i aromaty. Unikalny proces macerowania w zimnej wodzie przez 20 godzin pod czujnym okiem najlepszych baristów sprawia, że Cold Brew pozbawione jest kwasowości oraz goryczki, które mogą pojawić się podczas parzenia kawy na ciepło. Kawa przygotowywana jest na bazie 100% kolumbijskiej mieszanki ziaren, która gwarantuje naturalną, orzechową nutę smakową. To esencja smaku kawy w najlepszym wydaniu! Cold Brew klasycznie serwowana jest na kostkach lodu. Może być podana także z mlekiem oraz z dodatkiem syropu waniliowego lub karmelowego. Cold Brew jest pobudzająca, orzeźwiająca oraz niskokaloryczna, dlatego idealnie towarzyszyć będzie letnim porankom, a ponieważ każda kropla kawy, która trafia do szklaneczki Cold Brew musi przejść cały 20-godzinny proces macerowania, warto upewnić się, że zdążymy jej skosztować, zanim gotowe będą kolejne porcje tej orzeźwiającej kawy.

 


KONKURS! Mamy dla Was 5 voucherów o wartości 20 złotych każdy, do wykorzystania w kawiarniach Costa Coffee na terenie Polski do końca grudnia. Rozlosujemy je wśród osób, które odpowiedzą poprawnie na pytanie: wymień dwie warszawskie kawiarnie COSTA COFFEE, w których dostępne jest Nitro Cold Brew.

Odpowiedzi przesyłajcie na adres marta@kulturalnie.waw.pl, w temacie wpisując "Costa Coffee". Zwycięzcy otrzymają powiadomienia o wygranej przed końcem środy. Powodzenia!


Kategoria: Lifestyle | Źródło:  Redakcja Kulturalnie.waw.pl | Cena:  darmowa
Kolportaż:  internet




comments powered by Disqus
Tagi dla tej recenzji:
Costa Coffee kawa



redakcja / kontakt | reklama | linki | regulamin i polityka prywatności| korzystając z serwisu akceptujesz pliki cookies
--