Azja Restaurant Week(end) czyli Festiwal najlepszych azjatyckich Restauracji w Warszawie!

 

Już od 5 do 8 lutego 2016 roku, w Warszawie odbędzie się najnowsza edycja Restaurant Week, czyli Azja Restaurant Week(end). Najlepsze azjatyckie Restauracje w Warszawie, poprzez starannie przygotowane trzydaniowe doświadczenie (przystawka, danie główne, deser), przybliżą Gościom pełną ciekawych kontrastów, zdrową i smaczną kuchnię Azji i Pacyfiku. Obok Festiwalu odbędzie się także seria Wydarzeń Towarzyszących, ukazujących bogactwo azjatyckiej kultury stołu. Rezerwacje można zrobić już dziś na: https://azja.restaurantweek.pl.

 


Najświeższe informacje oraz szczegóły wydarzeń towarzyszących:

Na Fanpage’u Restaurant Week : www.facebook.com/RestaurantWeekPolska

Na wydarzeniu: http://on.fb.me/1RlRIz8

Na Instagramie Restaurant Week: www.instagram.com/restaurant_week_polska


Festiwal najlepszych Restauracji Restaurant Week to święto rosnącego poziomu lokalnej sceny restauracyjnej oraz niepowtarzalna okazja na poznanie wyróżniających się Restauracji w ich festiwalowym, popisowym wydaniu. Azja Restaurant Week(end) to już piąta edycja Festiwalu. Tym razem Goście będą mieli okazję skosztować popisowego doświadczenia restauracyjnego w cenie 39 zł, składającego się m.in. z zup ramen, makaronów soba, bądź udon, nowych kompozycji sushi, czy bento. Azjatycka kuchnia już zyskała ogromne uznanie na świecie – także w stolicy Polski, gdzie Restauratorzy tworzą wyjątkowe, orientalne Restauracje, pielęgnując najlepsze obyczaje Dalekiego Wschodu.


Misją Festiwalu jest wspieranie rozwoju oraz promocja różnorodnej, warszawskiej sceny restauracyjnej poprzez cykliczne, konsekwentne przybliżanie jej Gościom. Dlatego, obok wizyt w wyjątkowych azjatyckich Restauracjach, organizatorzy zapraszają do udziału w interesujących wydarzeniach, takich jak targi kulinarne Azja Restaurant Week Food Fest, wykłady o fermentacji, warsztaty kiszenia oraz inne spotkania przybliżające fascynujący świat azjatyckiej kultury przebywania razem i jedzenia.

 


Restauracje Uczestniczące w Azja Restaurant Week(end) to: Benihana / Bombaj Masala Centrum / Bombaj Masala

Mokotów / Canton / Cesarski Pałac / Dziki Ryż / Dziki Ryż Żoliborz / Gruba Ryba / Kalaya / Łuski i Ości / Mandala

Centrum / Mandala Mokotów / My’o’tai / Oishii Sushi / Om Restauracja / Omami / Pantai / Ramen Girl / Shoku /

Sushi and Kimchi / Sushi Bar Plac Unii / SUSzi Surowizna / Tajska Bazylia / Tandoor / The Cool Cat / Why Thai /

Youmiko Vegan Sushi


Partnerzy Azja Restaurant Week(end): Ambasada Japonii w Polsce, Smaczny Targ, Festiwal Filmowy „Pięć Smaków”,

Food Lab Studio, Mustache.pl, Uniwersytet SWPS, Dwie Siostry, Mysie Harce, Temari, Kinads, DPD, Uber, Pyza,

Solec, Ewejsciowki.pl

Patroni Azja Restaurant Week(end): Zakochaj się w Warszawie, Naszemiasto.pl, Metro Warszawa, „Restauracja”

Pismo Biznesu Gastronomicznego, Kukbuk, Food Service, Tokyo Pongi, Japonia-info.pl, Wyznania Azjatoholiczki


Do zobaczenia przy stole!

Zespół Restaurant Week


Azja Restaurant Week(end) to już piąta edycja Festiwalu najlepszych Restauracji Restaurant Week, którego misją jest przybliżanie Gościom rosnącej polskiej sceny restauracyjnej. W dotychczasowych wydarzeniach wzięło udział już w sumie 86 746 Gości oraz 202 Restauracje, które wydały 260 238 festiwalowych dań.


Kategoria: Informacje prasowe | Źródło:  Redakcja Kulturalnie.waw.pl | Cena:  darmowa
Kolportaż:  internet




comments powered by Disqus



redakcja / kontakt | reklama | linki | regulamin i polityka prywatności| korzystając z serwisu akceptujesz pliki cookies
--