Restauracje w Warszawie 

Jeśli brakło nam czasu na zrobienie domowego obiadu lub kolacji, jeśli do tego nie mamy najmniejszego pomysłu co przygotować, aby zadowolić podniebienie własne oraz współdomowników, jeśli po prostu nie chce nam się stać nad garnkami albo nie posiadamy za grosz talentu kulinarnego i przypalamy nawet wodę na kawę - z pomocą przychodzą nam restauracje, gdzie szefowie kuchni serwują potrawy, które tak czule pieszczą nasze zmysły, że nie chcemy z nich wychodzić, a kucharza najlepiej wzięlibyśmy ze sobą do domu na stałe. Przestawimy wam parę propozycji dobrych restauracji w Warszawie, gdzie z pewnością każda potrawa przypadnie wam do gustu i nie będziecie ani przez chwilę żałować wydanych pieniędzy.


U polskiego Jamie Olivera 

Restauracja Platter by Karol Okrasa znajduje się w hotelu InterContinental Warszawa przy ulicy Emilii Plater 49. Pod tym adresem znajdziemy między innymi autorskie dania inspirowane kuchnią polską, smakami dzieciństwa szefa kuchni, lokalnymi specjałami i sezonowymi dobrami. Fani kulinarnych eksperymentów znajdą też np. udo 

z królika, ciecierzycę czy prażone siemię lniane, a także robione własnoręcznie przez samego Karola Okrasę wg. jemu tylko znanej receptury - lody gryczane, pudding 

z kaszy jaglanej czy ragoût z pęczaku i kasztanów. 


Każdy słyszał, nie każdy był 

Moża oczywiście o restauracji U kucharzy - mieszcząca się w budynku Hotelu Europejskiego. Polska restauracja w Warszawie odwiedzana przez ludzi z całego świata. Czy istnieje jakiś szczególny powód dlaczego? Owszem. Idziesz i patrzysz na własne oczy, jak powstają pasztety, pieczenie, chleb i ciasta - które pieczone są z mąki 

z własnego młyna, którym dysponuje ta właśnie restauracja. Mizeria z ogórków, buraczki, kiszone ogórki - jak najbardziej znajdziemy je podawane do mięs w restauracji U kucharzy.

Zabytkowe pralki, tary i magle, wieszaki, klamerki do bielizny i stare reklamy proszków do prania - nie, to nie lista rzeczy znajdujących się w antykwariacie AGD. To wystrój wnętrza Magiel Cafe. Duży wybór win francuskich, piwa z małych polskich browarów, naturalny kwas chlebowy, a do tego oczywiście prawdziwa sezonowa kuchnia polska, gdzie dostaniemy np. chleby oraz ciasta pieczone na ekologicznej mące przennej, orkiszowej i żytniej - to wszystko gwarantuje nam w swojej karcie ostatnia w tym zestawieniu polska restauracja w Warszawie.  Nam pozostaje tylko życzyć wam smacznego!


Kategoria: Recenzje miejsc | Źródło:  Redakcja Kulturalnie.waw.pl | Cena:  darmowa
Kolportaż:  internet




comments powered by Disqus
Tagi dla tej recenzji:



redakcja / kontakt | reklama | linki | regulamin i polityka prywatności| korzystając z serwisu akceptujesz pliki cookies
--